Gepubliceerd op:
Paardrijden

Te paard (en wagen) door het Drentsche Aa-gebied.

Drenthe heeft vanouds de reputatie van 'Paardenhemel', want de paarden hadden het hier goed. Verscheidene (rustende) boeren houden, ook nu nog, paarden voor hun plezier of voor de fokkerij.

 

 

In het Drentsche Aa-gebied zijn meerdere voorzieningen voor de paardenliefhebber. Er lopen meerdere men- en ruiterroutes het beekdallandschap. De vele (zand)wegen bieden een goede mogelijkheid om (zwerf)tochten te maken.

Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa kent ook menverenigingen en huifkarverhuurders. Zij verhuren paard en wagen aan toeristen of ze rijden met groepen door het gebied. Voor meer informatie zie www.paardenprovincie.nl

Ook kunt u gebruik maken van digitale ruiter- en menroutes. De toegang tot de digitale ruiter- en menroutes is eenvoudig. Op de site http://www.knhs.nl%20 vindt u op de startpagina onder de knop 'buitenrijden' een menu en daartussen staat de button 'digitale routes'.

Meer informatie over de paardrijmogelijkheden kunt u verkrijgen bij de lokale 'TIP's' (voormalige VVV's) en verhuurbedrijven. Dat geldt ook voor de beschikbaarheid van ruiterrouters

Molens

Molens
 Bij Oudemolen staat vlakbij het Oudemolense diep de korenmolen 'de Zwaluw' uit 1837. De naam Oudemolen ontleent het dorp overigens aan de watermolen die vroeger langs het Oudemolensche Diep heeft gestaan. In Rolde staat een iets later gebouwde beltmolen - zo genoemd omdat hij op een bult staat.
 

Drents Pompeii

Drents Pompeii
 Vanwege zijn archeologische rijkdommen staat het gebied rond Anloo bekend als het Pompeii van Drente. Met name in het gebied tussen Schipborg en Anloo zijn veel archeologica te zien, zoals: hunnebedden, grafheuvels, oude karresporen en oerbossen. Te veel om allemaal in één dag te bekijken.