Wandelroutes

de 11 van Staatsbosbeheer

de 11 van Staatsbosbeheer
  Romantisch stroomdal van Drentsche Aa Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het haast niet! Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam.
 

het groote zand

het groote zand
 Wandelroute 'Het Groote Zand' Op het Groote Zand ten oosten van Hooghalen vindt u een van de mooiste heidelandschappen van Drenthe. Een wandelroute van Stichting Het Drentse Landschap.
 

wandelen op kampsheide

wandelen op kampsheide
 Wandelroute 'Kampsheide' Deze route van Stichting Het Drentse Landschap is 5 km lang. Benodigde tijd 1,5 à 2 uur. Honden zijn niet toegestaan vanwege de grazende schapen. Startpunt: parkeerplaats bij het informatiebord aan de Tumulibosweg.
 

wandelrouter "de Acht van Amen"

wandelrouter "de Acht van Amen"
 Wandelroute 'De Acht van Amen' De Drentsche Aa-wandelroute 'De acht van Amen' is een beschreven wandelroute, bestaande uit twee wandellussen van elk ongeveer drie kwartier tot een uur. Het dorp Amen vormt het begin en het einde van de route. De wandelroute is ontstaan door samenwerking van Staatsbosbeheer, en de landschapsploeg van de Stichting Hendrik van Boeijenoord te Assen.
 

tip van een gast

tip van een gast
  Donderdag hebben wij wij u de lunch gehad, was prima! ik liet u toen een wandeling zien rond het riviertje de Aa. Deze is op internet te vinden: wandelenrond roden.nl Daar staat ook bij "Drentse Aa rond Zeegse/Schipborg (7 km). Deze hebben we toen gelopen. Erg mooi, zelfs in de regen.  Met vriendelijke groet,  Paul Brenninkmeijer
 

Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Wandelen in het Drentsche Aa gebied
  In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'.