Terug naar Wandelroutes

de 11 van Staatsbosbeheer

Gepubliceerd op:

 

Romantisch stroomdal van Drentsche Aa

Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het haast niet! Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam.

 

Pas in de buurt van de stad Groningen spreken we over de Drentsche Aa. Het stroomdal barst van de heidevelden en zandverstuivingen, elzensingels, esdorpen-met-brink en hooilanden die in het voorjaar geel en rood kleuren van de boterbloemen en zuring

Om helemaal in de stijl van honderd jaar geleden te blijven: asfalt hoef je haast niet te zien als je dit mooie stukje Noord-Drenthe gaat ontdekken. Er ligt zo’n honderd kilometer zandweg en tientallen kilometers wandelpad. Fietsen kan natuurlijk ook; voortdurend kruisen de fietspaden de loop van de beek met mooie bruggetjes. Het stroomdal van de Drentsche Aa is Drenthe op zijn best!

Staatsbosbeheer heeft 11 wandelroutes door het Nationaal Park Drentsche Aa uitgezet. U kunt de 11 routes hieronder aanklikken en vervolgens bekijken en uitprinten.

 

 

Wandelroute Drentsche Aa (SBB)  de 11 op een rij  

Lange afstandwandeling 'De loop van de Drentsche Aa | Het Drentse Landschap (10 etappes, 150 km).

het groote zand

het groote zand
 Wandelroute 'Het Groote Zand' Op het Groote Zand ten oosten van Hooghalen vindt u een van de mooiste heidelandschappen van Drenthe. Een wandelroute van Stichting Het Drentse Landschap.
 

wandelen op kampsheide

wandelen op kampsheide
 Wandelroute 'Kampsheide' Deze route van Stichting Het Drentse Landschap is 5 km lang. Benodigde tijd 1,5 à 2 uur. Honden zijn niet toegestaan vanwege de grazende schapen. Startpunt: parkeerplaats bij het informatiebord aan de Tumulibosweg.