Terug naar Wandelroutes

Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Gepubliceerd op:

 

In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'.

 

Zij lopen vaak over één van de lange afstandswandelroutes (LAW), die in het gebied liggen. Het Pieterpad is daarvan de bekendste. Daarnaast liggen in het gebied ook diverse 'knapzak', archeologische en andere wandelroutes.

Informatie over wandelroutes, wandelkaarten etc. is verkrijgbaar bij de diverse TIP's (voormalige VVV's) in het gebied.

Honden aan de lijn

Gezien het (niet zichtbare) storende karakter van honden op het dierenleven, verzoeken wij honden alleen aangelijnd mee het gebied in te nemen. In gebieden waar loslopend vee door natuurbeheerders is ingeschaard, zijn honden ook aangelijnd niet toegestaan. Na de zomer zal Staatsbosbeheer speciale hondenlosloopgebieden in het Drentsche Aa-gebied aanwijzen.

 

de 11 van Staatsbosbeheer

de 11 van Staatsbosbeheer
  Romantisch stroomdal van Drentsche Aa Ten noordoosten van Assen slingeren de diepjes en stroompjes van de Drentsche Aa door een landschap dat er nog altijd uitziet zoals een eeuw geleden. Romantischer kan het haast niet! Bij ieder dorp krijgen de stroompjes een andere naam.
 

het groote zand

het groote zand
 Wandelroute 'Het Groote Zand' Op het Groote Zand ten oosten van Hooghalen vindt u een van de mooiste heidelandschappen van Drenthe. Een wandelroute van Stichting Het Drentse Landschap.