Terug naar Wandelroutes

Wandelen in het Drentsche Aa gebied

Gepubliceerd op:

 

In het Drentsche Aa-gebied zijn veel wandelmogelijkheden. Een dorpsommetje of één van de elf gemarkeerde Staatsbosbeheer wandelroutes in het Drentsche Aa gebied. Ook lopen overal 'doorstappers met rugzak'.

 

Zij lopen vaak over één van de lange afstandswandelroutes (LAW), die in het gebied liggen. Het Pieterpad is daarvan de bekendste. Daarnaast liggen in het gebied ook diverse 'knapzak', archeologische en andere wandelroutes.

Informatie over wandelroutes, wandelkaarten etc. is verkrijgbaar bij de diverse TIP's (voormalige VVV's) in het gebied.

Honden aan de lijn

Gezien het (niet zichtbare) storende karakter van honden op het dierenleven, verzoeken wij honden alleen aangelijnd mee het gebied in te nemen. In gebieden waar loslopend vee door natuurbeheerders is ingeschaard, zijn honden ook aangelijnd niet toegestaan. Na de zomer zal Staatsbosbeheer speciale hondenlosloopgebieden in het Drentsche Aa-gebied aanwijzen.

 

tip van een gast

tip van een gast
  Donderdag hebben wij wij u de lunch gehad, was prima! ik liet u toen een wandeling zien rond het riviertje de Aa. Deze is op internet te vinden: wandelenrond roden.nl Daar staat ook bij "Drentse Aa rond Zeegse/Schipborg (7 km). Deze hebben we toen gelopen. Erg mooi, zelfs in de regen.  Met vriendelijke groet,  Paul Brenninkmeijer